SPP zvolilo nové vedení

Novým předsedou Sdružení pro Pardubice byl zvolen René Živný. Dosavadní předsedkyně SPP byla členy nominována, avšak svou nominaci odmítla. „Děkuji za důvěru, ale je čas na změnu. Energii chci věnovat dohledu na nové vedení radnice coby opoziční zastupitelka a člen kontrolního výboru,“ řekla členům SPP před hlasováním Štěpánka Fraňková. Členové SPP také zvolili nové představenstvo ve složení Petr Beneš, Evžen Erban, Štěpánka Fraňková a Michal Koláček. Do kontrolní komise byli zvoleni Šárka Hošková, Radek Kňava a Radko Šamánek.

Prioritou Sdružení pro Pardubice bude podle slov nového předsedy Živného zejména rozšíření členské základny. „Musíme získat více členů v obvodech. V každé čtvrti bychom měli mít své lidi,“ říká Živný. Podle něj bude nutné výrazně zapracovat i na propagaci tváří Sdružení pro Pardubice. „Máme ve svých řadách odborníky, významné osobnosti města a musíme být více vidět. Málo dáváme vědět o našich názorech věci, které hýbou veřejným míněním ve městě,“ nastínil Živný další důležitý cíl SPP v následujících dvou letech, kdy bude předsedou sdružení.

Sdružení pro Pardubice vzniklo již v roce 1993 jako politické uskupení spojující různé osobnosti se zájmem o rozvoj Pardubic. I nyní po více jak 20 letech působení v komunální politice spojuje lidi se zkušenostmi v komunální politice, nebo odborníky úspěšné ve svém oboru od lékařů, přes učitele, podnikatele či sportovce.