Sdružení pro Pardubice vyloučilo Jiřího Hájka

Předsednictvo SPP vyloučilo bývalého starostu pátého pardubického obvodu Jiřího Hájka. Důvodem je jeho působení v krajském výboru hnutí STAN pro Pardubický kraj. Předsednictvo dále vyzvalo Jiřího Hájka k odstoupení z politických funkcí, které jako kandidát SPP získal v loňských komunálních volbách.

“Pokud jsem součástí týmu Slávie, nemůžu hrát zároveň i za Spartu. Nejen pro mne je tedy nepředstavitelné, aby člen Sdružení pro Pardubice byl zároveň ve vedení konkurenčního hnutí a vyjednával o předvolebních koalicích. Proto jsme rozhodli o vyloučení Jirky z SPP,” komentoval situaci René Živný, předseda Sdružení pro Pardubice.

Předsednictvo také vyzvalo Jiřího Hájka, aby se vzdal mandátu zastupitele města Pardubic a zastupitele městského obvodu IV. Tyto pozice získal Jiří Hájek v komunálních volbách v minulém roce. “Kandidoval pod hlavičkou SPP a nikoli jako kandidát STAN. Proto by bylo férové se těchto mandátů vzdát,” vysvětluje René Živný.