Pelikán povede kandidátku pro komunální volby

Sdružení pro Pardubice (SPP) vyvrátilo spekulace o jméně kandidáta na primátora Pardubic. První místo na kandidátce pro podzimní komunální volby obsadil dlouholetý ředitel dopravního podniku Tomáš Pelikán. “Členové rozhodli. Do souboje o hlasy voličů půjdu naplno,” komentoval Pelikán svou nominaci. “Naše město potřebuje ve svém vedení osobnosti, které něco dokázaly,” hodnotí hlavní tvář letošních voleb René Živný, předseda Sdružení pro Pardubice. “Tomáš změnil hromadnou dopravu ve městě. Pod jeho vedením se dopravní podnik v Pardubicích stal jedním z nejlépe fungujících organizací svého druhu v republice. S moderním vozovým parkem, odbavovacím a informačním systémem. Je jedním z mála skutečných odborníků na dopravu v našem městě. V posledních měsících Tomáš intenzivně pracuje na budování nového systému inteligentního řízení dopravy v Pardubicích, projektu podpořeného z evropských fondů. Naše město potřebuje ve svém vedení odborníka na dopravu,” dodává Živný.

Tomáš Pelikán vystudoval dopravní fakultu pardubické univerzity. Ředitelem dopravního podniku je od roku 2005. Při posledních komunálních volbách v roce 2014 byl zvolen zastupitelem města za Sdružení pro Pardubice. “Naším cílem je oslovit v nadcházejících volbách výrazně vyšší počet lidí z Pardubic, než v roce 2014. Uplynulé čtyři roky jsme byli v opozici. Společně se Štěpánkou Fraňkovou a Vláďou Martincem jsme upozorňovali na chyby současné koalice. Zároveň jsme podpořili návrhy, které měly smysl a byly dobře připravené. Na naší kandidátce máme známé osobnosti i novou krev. Jde o lidi z praxe. Něco dokázali a chtějí se podílet na rozvoji Pardubic. Věřím, že oslovíme dvakrát více voličů,” přibližuje Pelikán svou představu o uspokojivém volebním výsledku. V roce 2014 Sdružení pro Pardubice získalo necelých 9,5% hlasů.

Na druhém místě kandidátky SPP bude ředitelka nemocnic v Pardubicích a Chrudimi Štěpánka Fraňková. Sdružení pro Pardubice hodnotí následovně: “SPP je zavedená značka. Máme zkušenosti a víme jak posouvat věci ve městě dopředu. Známe slepé uličky, které se čas od času při vedení města objeví. Víme jak se jim vyhnout, neztrácet čas a pracovat efektivně s jasným tahem na branku. Rozhodně jsem pro zapojování opozice do různých projektů města. V každém případě do kontrolních funkcí a například i do fungování městem řízených organizací.”

Třetí místo na kandidátce SPP obsadí Petr Beneš, daňový poradce a jednatel společnosti zabývající se správou nemovitostí a dlouholetý předseda tenisového LTC Pardubice. “V profesním životě jsem daňový poradce. Mám jasnou představu o tom, v jaké kondici jsou veřejné finance v našem městě,” nastínil Beneš oblast, které by se chtěl věnovat. Petr Beneš se v minulosti podílel na restrukturalizaci Dostihového spolku a nyní pomáhá i stabilizovat situaci ve společnosti Služby města Pardubic.

Na čtvrtém místě kandidátky figuruje Michal Bouška, profesně právník, který v rámci své advokátní praxe denně řeší problémy měst a obcí. Rovněž je členem komise pro životní prostředí za SPP.

Na pátém místě je Evžen Erban, který udržuje tradici ploché dráhy v Pardubicích. Bývalý plochodrážní závodník, trenér a nyní předseda AMK Zlatá přilba.

Na šestém místě kandiduje do městského zastupitelstva Vladimír Martinec, hokejová legenda, zastupitel města a prvního městského obvodu.

Sedmé místo patří Michalovi Koláčkovi, který v minulosti pracoval jako náměstek primátora odpovědný za územní plánování.

Osmá na kandidátce je Šárka Hošková, jednatelka firmy a devátý Radek Kňava, jenž se věnuje oblasti lidských zdrojů a společenské odpovědnosti v zahraniční automobilce.

První desítku kandidátů uzavírá René Živný, předseda SPP a současný radní Pardubického kraje pro sport a cestovní ruch.

Zajímavá jména nabízí i další místa kandidátky. Za SPP budou opět kandidovat zástupci oblasti školství - Josef Kubát, Světlana Divecká, Martin Kubrycht a Karel Žemlička, bývalí a současní ředitelé významných pardubických škol.

Komunální volby se uskuteční v pátek 5. a v sobotu 6. října 2018. Do tzv. velkého zastupitelstva budeme volit 39 zastupitelů. Do osmi městských obvodů pak zpravidla 15 zastupitelů.

logovedeni spp