Drahé vedení města Pardubic

Drahé vedení města Pardubic,
procházím před volbami městem a nevycházím z údivu, co všechno opět občanům Pardubic a svým potenciálním voličům slibujete. Parkovací domy, kolik jste jich za čtyři roky své vlády postavili? Kolik jste jich vyprojektovali a dovedli do stavebního řízení? Ani jeden. Atletický stadion za 500 miliónů korun, fotbalový stadion za dalších 500 milionů. Opravdu se domníváte, že to je ta nejdůležitější věc, která občany a možná Vaše budoucí voliče zajímá? Slibujete, že zlepšíte dopravu. Kolik jste vykoupili pozemků pod obchvaty, které jsou tak nutné? Ani metr. Posunula se stavba obchvatů? Ani o centimetr. Pouze jste zpackali projekt přednádraží a vybudovali historický špunt v dopravě. Původní projekt i dotace jste také zdědili po bývalém vedení. Nesmyslným nápadem s přemístěním autobusového nádraží do nejvytíženější části mezi kruhovou křižovatkou u Lidlu a nádražím ještě více tento příjezd do města ucpete a zatížíte, protože vjezd a výjezd z autobusového nádraží budete muset osadit dalšími semafory. Propásli jste možnost odkoupit pozemky stávajícího autobusového nádraží, kudy měla vést silnice, která by odlehčila dopravě okolo nádraží. S hrůzou si představuji situaci na S. K. Neumanna, až se dostaví Vámi povolené domy, které tuto oblast zatíží dalšími tisíci aut. A dopravní řešení? Další semafory. Firmy, které tam realizují svůj byznys by zcela jistě přispěly na řešení dopravní situace svými penězi, jak bylo v minulosti zvykem. Paní náměstkyně Dvořáčková o tom ani nejednala a vše zaplatí město a bude opět hůř a ne lépe.
Byli jste pouze střihači pásek u projektů, které rozjela minulá radnice: Tyršovy sady, park Na Špici, třída Míru. Co jste za čtyři roky rozestavěli Vy? Co budou otevírat Vaši následovníci? Nic!!! Zavedli jste zcela proti všem zvyklostem a zdravému rozumu vládu i kontrolu ve všech městských společnostech pouze ze svých příznivců a výsledky se dostavily. Například Služby města Pardubic a podivné nákupy předražených, nesmyslných a zcela nepotřebných pozemků od členů představenstva za jasné aktivní podpory předsedy představenstva pana Vasila Nikolajčuka, v Pardubicích známého pod jménem Vítězslav Novohradský.
Před čtyřmi roky jste mohli slibovat, dnes už musíte skládat účty a ruku na srdce, není se čím chlubit. Pracovní nasazení některých náměstků primátora za ANO se stalo na radnici přímo legendou. Bohužel pro město Pardubice a jeho občany. Vůbec z toho nemám radost, je mi smutno a je obrovská škoda promarněných možností a nezvratně napáchaných škod. A to chcete vládnout dál v nezměněné sestavě? Možná, že ANO vyhraje volby, ale pevně doufám, že se poučí a na důležitých postech náměstků a radních budou pracovití a moudří odborníci, kteří mají jasnou vizi a Pardubice opět rozhýbou.
S úctou

Jiří Razskazov
politik ve výslužbě a 20 let člen zastupitelstva Statutárního města Pardubic, zarytý patriot

razskazov