Rychlý kontakt 608 222 231

Tak to se ještě nestalo...

To že občas selže hlasovací zařízení se může stát. Že by se ale zařízení samo zapnulo a tak zaprezentovalo nepřítomné členy zastupitelstva nikdo nepamatuje. Patrně jen čirou náhodou se to na zářiovém zastupitelstvu města stalo. Na jednání podle něj byli přítomni zastupitelé ze sociální demokracie pánové Novohradský a Vavřička, fyzicky je zde ale nikdo neviděl. A tak mají na termín zastupitelstva 200 procent alibi. Zdánlivě byli tam, kam je před časem vyslali voliči, a jen právě nehlasovali o projednávaných bodech, ve skutečnosti pak byli kdesi úplně jinde.

Náhoda? Či snad opět sabotáž a neschopnost ze strany úředníků? Nebo se jeden ze spolustraníků sedících vedle  jejich prázdných míst spletl a zmáčknul jejich prezenční tlačítko? Kdoví... U ostatních hlasovacích zařízení nepřítomných členů zastupitelstva se to totiž nikdy nestalo.

a ještě jedna poznámka...

Opozice na posledním zastupitelstvu navrhla postupně odvolání náměstkyně primátora Heleny Dvořáčkové, náměstka primátora Jana Řehounka a městského radního Jaroslava Menšíka. Důvody pro jejich odvolání byly různé. V případě obou náměstků především dlouhodobá nespokojenost s jejich prací a u radního a starosty městského obvodu Menšíka jeho svévole a bezuzdnost.

Zda si mínění opozice vezmou k srdci oba náměstci, těžko říci. Vždyť pro jejich odvolání (zřejmě) hlasovalo „jen“ 15 přítomných opozičních zastupitelů. Varováním by ale pro všechny mělo být hlasování v případě pana Menšíka. Fakt, že pro jeho odvolání hlasovalo 18 zastupitelů a čtyři se zdrželi, jasně ukazuje, že 7 lidí z "jeho" koalice je s jeho osobou, prací a chováním více než nespokojeno. A hlavně to, že alespoň pro některé koaliční zastupitele váží slušnost a zodpovědnost nad loajalitou.

stepanka_frankova